Omgeving van de Bergensbanen

De bezienswaardigheden langs de route van de Bergensbanen zijn ontelbaar, er is voor ieder wat wils te vinden. Wij hebben enkele bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.
 

Oslo: De stad Oslo

De treinroute van de Bergensbanen begint in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. De stad is ideaal om een aantal dagen door te brengen en staat bekend als één van de groenste steden ter wereld. Het stadsleven wordt dan ook gecombineerd met het leven met natuur. In Oslo zijn grote parken te vinden, net buiten de stad kan je volop genieten van de natuur.
 

ReizenReizen

 

Oslo: Vigelandpark en Vigeland Museum

Als je een aantal dagen is Oslo bent, dan mag een bezoek aan het beeldenpark Vigelandpark (➚) en het Vigeland Museum (➚) niet ontbreken. Het Vigelandpark is dagelijks gratis te bezoeken en telt meer dan 200 beelden van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland. Het is het grootste beeldenpark dat door dezelfde persoon is ontworpen.

Bij het Vigelandpark ligt ook het Vigeland Museum. Het museum toont de diverse werken van Gustav Vigeland en was voorheen ook de woning en atelier van de Noorse beeldhouwer. De collectie van het museum telt duizenden werken van Vigeland.
 

Oslo: Viking museum

Het Vikingskipshuset (➚), oftwel Viking Museum, is gelegen op het museumeiland Bygdøy. Op dit schiereiland van de Noorse hoofdstad staan meerdere populaire musea, tevens is het een populair gebied om te wonen en recreëren.

De collectie van het museum bestaat uit de best bewaarde Vikingschepen ter wereld. In het gebouw kan je drie grote Vikingschepen van dichtbij bekijken, vanuit allerlei hoeken. Tevens zijn er allerlei andere voorwerpen uit de tijd van de Vikingen te zien. Je entreekaartje voor het Viking Museum geeft je tevens toegang tot het Historisk Museum, wat je binnen 48 uur kan bezoeken.
 

Myrdal: Flåmsbana

De Bergensbanen rijdt van Oslo naar Bergen en stopt onderweg op diverse stations, waaronder op station Myrdal. Op dit station is het mogelijk om over te stappen op de Flåmsbana (➚). Dit is een populaire toeristische treinlijn tussen Myrdal en Flåm, een dorp in het Aurlandsfjord (➚). De treinlijn is niet alleen populair vanwege de prachtige uitzichten en de stop bij de bekende waterval Kjosfossen, maar vooral omdat het één van de steilste treintrajecten ter wereld is.
 
Koffers & meer - Kofferskoopjes.nl
 

Bergen: De stad Bergen

De Bergensbanen begint in Oslo en eindigt in Bergen, de op één na grootste stad van Noorwegen. Geniet in de stad van de historische binnenstad, waar je in het middeleeuwse havengebied je ogen uitkijkt bij de gekleurde houten handelsgebouwen.

De stad ligt tussen zeven bergen. Wat zorgt voor prachtige uitzichten vanuit de stad, maar ook vanaf de bergen op de stad.
 

Bergen: Fløibanen

De Fløibanen is gelegen in de Noorse stad Bergen en zorgt voor een verbinding tussen de stad en de berg Fløyen. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over Bergen en de omliggende natuur. Het is tevens de enige kabelspoorweg in heel het land.